Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět PVK Netradiční a inovativní metody v CH (KCH / P615)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KCH / P615 - PVK Netradiční a inovativní metody v CH, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Přehled témat:1. Kritická analýza současné výuky chemie na ZŠ a SŠ. Oblíbenost předmětu, její vývoj a perspektivy.2. Chemie v kontextu přírodovědného vzdělávání a jeho eventuální integrace na ZŠ a SŠ.3. Motivace pro výuku chemie a ve výuce chemie.4. Experimenty jako evergreen chemického vzdělávání.5. E-support výuky chemie - světlá perspektiva nebo slepá ulička?6. Projektové vyučování - didaktický hit současnosti.7. Problémové a heuristické vyučování a možnost jeho uplatnění při výuce chemie.8. Dětská pojetí a práce s nimi, aneb kdy a jak vznikají základy přírodovědného vzdělání?9. Pedagogický konstruktivismus, individuální a sociální konstruktivismus, jeho perspektivy v přírodovědném vzdělá-vání.10. Popularizace výuky přírodovědných předmětů.11. Inovativní a modernizační trendy a jejich uplatňování v učebnicích chemie.12. Výuka chemie v alternativních a reformních pedagogických proudech.13. Nepředvídatelné a překvapivé pedagogické situace v hodinách chemie a jak je řešit.14. Perspektivy výuky chemie a přípravy učitelů chemie v budoucnosti.

Literatura

SOLÁROVÁ, M. Kooperativní a projektová výuka chemie a její realizace na základních a středních školách. Ostrava: PřF OU, 2004. HOLADA, K. Pedagogika chemie. Praha: PedF UK, 2000. ČIPERA, J. Rozpravy o didaktice I. Praha: Karolinum, 2000. ŠKODA, J. Současné trendy v přírodovědném vzdělávání. Ústí nad Labem: UJEP, 2005. ISBN 80-7044-696-X.BÍLEK, M. Technologie vzdělávání jako nové paradigma oborových didaktik. Technológia vzdelávania, 2002.

Garant

doc. PhDr. Jiří Škoda, Ph.D.