Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět PVK - CAD a řízení obráběcích strojů (KFY / K511)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KFY / K511 - PVK - CAD a řízení obráběcích strojů, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Úvod1.1. Základní pojmy CA? technologií - CAD/CAM/CAECAD ? konstrukce, modelování2D konstruování (AutoCAD) ? kreslení a modifikace entit, zobrazení, kreslící pomůcky, kótování2D nadstavby (AutoCAD Mechanical)- použití knihoven, generátor normálií, generátor hřídelí, řezy, průřezy, popisová pole, kusovník, databáze rozpisky3D parametrické modelování (Mechanical Desktop) - orientace a otáčení souřadného systému, základy modelování obecných těles, generátor 3D normálií, generátor 3D hřídelí, řezy, průřezy, pracovní roviny a prvky, popisová pole, kusovník, databáze rozpiskyTvorba modelů a sestav (Autodesk Inventor) ? náčrt, model, vazbyCAM ? řízení CNC obráběcích strojů3.1. Programování CNC strojů - pracovní prostor a ovládací funkce frézky, ruční programování frézky, pracovní prostor a ovládací funkce soustruhu, ruční programování soustruhu3.2. Vazba CAD-CAM - vysvětlení pojmů, výstupní a vstupní formáty dat3.3. Výstup na CNC, generování NC kódů(AlphaCAM) - tvorba objektů pomocí programu CAM, přiřazení technologií, editace technologií, práce s knihovnami, generování NC kódu, výstup a výroba na CNC

Požadavky

Minimálně 80% účast na cvičeníZ každého produktu CAD jedna samostantá práce s výstupem ve formátu výkresu. Z CAM jeden program ruční a jeden pomocí PC, oba s výstupem na CNC stroji minimálně ve formě vyplotrované kontury.