Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Didaktický seminář - ZŠ (KFY / KA32)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KFY / KA32 - Didaktický seminář - ZŠ, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Příklady témat, která budou se studenty v semináři probírána:Kladení otázek aneb jak otázky pomáhají rozvíjet myšlení a učeníDiskutování aneb učíme se mluvit a mluvíme, abychom se učiliMentální mapování aneb jak vytváření mentálních map pomáhá uspořádat myšlení a učeníDivergentní myšlení aneb jak tvořivé myšlení pomáhá dětem, aby si k učivu nalezly osobní přístupKooperativní učení aneb jak společné učení rozvíjí sociální a rozumové dovednostiSebehodnocení aneb jak sebehodnocení může zlepšit sebevědomí a výsledky učeníPartnerské vyučováníMetody opakování naučené látkySkupinová práce žákůJak rozvíjet klíčové kompetence ve výuce

Literatura

null

Požadavky

Kurz bude uzavřen zápočtem. Zápočet bude udělen na základě vypracování seminární práce. Téma seminární práce bude vybráno po dohodě vyučujícího a studenta. Charakter seminární práce bude rešeršní se zahrnutím vlastních zkušeností z náslechů a přímé výuky ve škole, podkladem bude didaktická literatura tuzemská, případně i zahraniční, která je do-stupná z internetových databází, případně z knihovních zdrojů.

Garant

RNDr. Eva Hejnová, Ph.D.

Vyučující

RNDr. Eva Hejnová, Ph.D.