Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Polymerní nanomateriály (KFY / P319)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KFY / P319 - Polymerní nanomateriály, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Úvodní část bude věnovaná základům fyziky a chemie polymerů (charakterizace a popis polymerních řetězců, mechanismy polymerace - polyadice, radikálová polymerace, ...), na které navážou partie:Metody přípravy polymerů a polymerních nanostruktur - sol-gel metody, plazmová polymerace, elektrostatické zvlákňování, spin-coating a dip-coating,Speciální kapitola bude věnována vodivým polymerům a heterogenním strukturám s vodivými polymery a jejich využití (solární články, senzory).Funkcionalizace polymerů - polymerní řetězce jako nosiče léčiv, plazmatické modifikace (biokompatibilita, smáčivost)Polymerní nanovrstvy - ochranné povlaky (diamantu podobné vrstvy), funkční nanostruktury (vrstvy snižující tření, biokompatibilní materiály, superhydrofobní vrstvy...),Nanokompozity s polymery: tenké vrstvy z metalorganických prekurzorů, kompozity polymer-kov a jejich využití,Nanokompozity polymer-silikát, polymer-zeolit v souvislosti s jejich reologickými vlastnostmiNanotextilie a jejich využití (filtry, nosiče léčiv, krycí materiály, ...)

Literatura

T.A.Skotheim, J.R.Reynolds. Handbook of Conducting Polymers, Conjugated Polymers. L.H.Sperling. Introduction to Physical Polymer Science. H.Biederman, Y.Osada. Plasma Polymerisation Processes. A.V.Tobolsky. Vlastnosti a struktura polymerů.