Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět PVK - Hromadné zpracování dat (KFY / P406)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KFY / P406 - PVK - Hromadné zpracování dat, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Teorie databázových systémů - databázový přístup, technologie databáze, modelování dat, datová integrita.2. Databázový systém Microsoft Access - vytváření databáze a práce s daty (demonstrace základních principů).3. Úvod do SQL I - základní dotazy (výpis, duplicita, přejmenování, výběr řádků).4. Úvod do SQL II - základní dotazy (uspořádání, výstupy dat), agregační dotazy (seskupení hodnot, kritéria pro zařazení), nulové hodnoty.5. Úvod do SQL III - dotazy na více tabulek, vnořené poddotazy, modifikace tabulek.6. Úvod do SQL IV - tvorba, mazání a úprava tabulky.7. Databázový server MySQL - správa serveru (přístupy, modifikace práv, ?).8. Praktické ukázky práce s klientem MySQL I - SQL (databáze, tabulky a manipulace s daty).9. Praktické ukázky práce s klientem MySQL II - manipulace s daty pomoci externích souborů.10. Základy PHP a formuláře (HTML).11. PHP a spolupráce s databázemi MySQL, PostgreSQL - připojení, tvorba a zpracování dotazů.12. Tvorba www přístupu k datům.13. Tvorba www administrace.14. Problematika bezpečnosti.

Literatura

Kuba P. Hromadné zpracování dat, opory PF UJEP, elektronický text, Ústí nad Labem, 2003. www. http://www.w3schools.com/sql/. Kosek J. PHP tvorba interaktivních internetových aplikací, Grada, Praha, 1999.

Garant

Mgr. Dalibor Sedlák

Vyučující

Mgr. Dalibor Sedlák