Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Nanomateriálové inženýrství (KFY / P516)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KFY / P516 - Nanomateriálové inženýrství, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Klasifikace nanostrukturních objektů, jejich mechanické a elektrické vlastnosti2. Chemická syntéza umělých nanostruktur3. Molekulární přepínače - metody stimulace, vstupy a výstupy4. Velmi tenké vrstvy - metody vytváření, aplikace v nanotechnologiích5. Tenké polymerové vrstvy - metody přípravy, vlastnosti6. Nanodrátky - struktura, metody přípravy, aplikace7. Uhlíkové nanostruktury fullerény, variace struktur a derivátů8. Grafén - struktura, mechanické, chemické a elektrické vlastnosti, aplikace9. Nanotrubičky - struktura, vlastnosti, způsoby syntézy10. Aplikace nanostrukturních objektů11. Materiály na bázi Si - porézní křemík, nitridy a karbidy12. Materiály na bázi germania a dalších polovodičů13. Materiály mikro- a nanoelektromechanických systémů14. Materiály mikrofluidních systémů

Literatura

Handbook of Nanotechnology, Bhushan (ed.), Springer Verlag, 2004. Wolf E.L. Nanophysics and Nanotechnology, Wiley-VCH, 2006. Hošek Jan. Úvod do nanotechnologie, ČVUT v Praze, 2011.

Garant

doc. RNDr. Ing. Rudolf Novák, DrSc.

Vyučující

doc. RNDr. Ing. Rudolf Novák, DrSc.