Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Praktikum školních pokusů A - ZŠ (KFY / P733)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KFY / P733 - Praktikum školních pokusů A - ZŠ, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Optika demonstrační - odraz světla na rovinném zrcadle, zobrazení dutým a vypuklým zrcadlem, lom světla, úplný odraz světla, mezní úhel, odrazné hranoly, planparalelní deska, čočková rovnice, rozklad světla.2. Optika žákovská - zobrazování dutým zrcadlem, lom světla, úplný odraz, rozklad světla hranolem, spojky a rozptylky - optická mohutnost.3. Optika vertikální - šíření světla, zatmění Slunce a Měsíce, odraz světla,zobrazování zrcadly a čočkami, míchání barev.4. Výboje v plynech, spektrometr - pokusy s výbojovými trubicemi.5. Internet ve výuce fyziky - práce s multimediálními prostředky (vyhledávání vhodných apletů, physletů, animací, videozáznamů k prováděným experimentům).6. Mikrovýstupy studentů7. Vzduchový stůl - pokusy podporující základní představy vytvořené na základě kinetické teorie plynů, krystalická mřížka, vodivost polovodičů.8. Pokusy s meotarem - stínové pokusy reálných dějů, geometrická optika, rozklad světla hranolem.9. Hračky - relativnost klidu a pohybu, rovnoměrný a nerovnoměrný pohyb. Práce s dataprojektorem - animovaný výklad kinematiky.10. Odstředivý stroj, Brownův pohyb11. Studium vlnění na vodní hladině12. Mikrovýstupy studentů13. - 14. Opravy chybně naměřených úloh, doplnění nenaměřených úloh

Literatura

Kašpar E., Vachek J. Pokusy z fyziky na stř. školách I. Žouželka J., Fuka J. Pokusy z fyziky na středních školách II. Svoboda M. a kol. Praktikum školních pokusů I-III. Praha, 1996. Mazáč J.,Hlavička A. Praktikum školních pokusů z fyziky.

Garant

RNDr. Eva Hejnová, Ph.D.Mgr. Robert Seifert

Vyučující

RNDr. Eva Hejnová, Ph.D.Mgr. Robert Seifert