Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Didaktika fyziky III - SŠ (KFY / P921)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KFY / P921 - Didaktika fyziky III - SŠ, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Osobnost učitele fyziky, jeho odborná a didaktická připravenost, vzdělávací a výchovné působení na žáky, celoživotní vzdělávání.2. Hospitace ve výuce.3. Vybavení učebny fyziky, fyzikální sbírky, laboratoře.4. Provoz a údržba přístrojů, pomůcek a měřidel.5. Netradiční formy výuky ve fyzice, hledání nových cest ve výuce fyziky, domácí fyzikální experimenty.6. Využití moderních multimediálních prostředků ve výuce.7. Interaktivní tabule.8. Grafy ve výuce.9. Konkrétní didaktika fyziky I - didaktická analýza učiva - kinematika.10. Konkrétní didaktika fyziky II - didaktická analýza učiva - dynamika.11. Konkrétní didaktika fyziky III - didaktická analýza učiva - tuhé těleso.12. Konkrétní didaktika fyziky IV - elektřina a magnetismus; atomová a jaderná fyzika.13. Fyziky a historie, fyzika a filosofie.14. Požadavky ke zkoušce a SZZ.

Literatura

Kašpar a kol. Didaktika fyziky. Fenclová. Didaktika jednání a myšlení učitele. Lepil, Vachek. Modely a modelování ve výuce fyziky. Slovník školské fyziky. Fenclová. Úvod do metodologie didaktiky fyziky.

Garant

Mgr. Jiří Králík

Vyučující

Mgr. Jiří Králík