Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Didaktika fyziky III - ZŠ (KFY / P931)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KFY / P931 - Didaktika fyziky III - ZŠ, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Rozbor pedagogické praxe. Požadavky ke zkoušce a státnicím.2. Současný stav výuky na ZŠ a nižším stupni víceletých gymnázií - rámcové a školní vzdělávací programy, projekt evaluace na ZŠ.3. Návaznosti a koordinace ostatních výukových předmětů s fyzikou (zejména M, Ch, Bi, prac. vyučování), mezipředmětové vztahy.4. Skupinové vyučování ve fyzice.5. Projektové vyučování ve fyzice.6. Využívání prostředků ICT ve výuce.7. Fyzika v systému školství u nás a v zahraničí. Učebnice u nás a v zahraničí. Kritéria srovnávání učebnic, alternativní učebnice fyziky. Zahraniční učebnice.8. Materiální prostředky výuky fyziky. Fyzikální učebna a kabinet. Materiální zajištění výuky ve fyzice (prostory, pomůcky a materiál, údržba, skladování). Bezpečnost práce při výuce fyziky a její zajištění.9. Aktualizace výuky ve fyzice, oživení a rozšíření výuky. Didaktické přednosti a nedostatky při využívání didaktické techniky. Exkurze.10. Mikrovýstupy studentů.

Literatura

Kolektiv autorů. Co by měl žák základní školy umět z fyziky, chemie a přírodopisu, Praha, Pro-metheus. 1998. Fenclová, J. Didaktické myšlení a jednání učitele fyziky. SPN, Praha, 1984. Kašpar, E. a kol. Didaktika fyziky. Praha, 1978. Janás, J., Trna, J. Konkrétní didaktika fyziky I. Brno, 1999. Janás, J., Trna, J. Konkrétní didaktika fyziky II. Brno, 2005.

Garant

RNDr. Eva Hejnová, Ph.D.

Vyučující

RNDr. Eva Hejnová, Ph.D.RNDr. Eva Hejnová, Ph.D.