Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Úvod do geografie (KGEO / 0048)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KGEO / 0048 - Úvod do geografie, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Geografie a geografové v současném světěJak lidé objevovali světGeografické objevy starověkuGeografické objevy středověkuStoletí velkých geografických objevůGeografické objevy novověku podle jednotlivých regionůNejvýznamnější čeští cestovateléZrod a vývoj geografieObjekt a předmět studia geografických vědStruktura geografických vědZákladní metody geografického výzkumuPerspektivy dalšího rozvoje geografieGeografie ve škole

Literatura

Doporučená periodika: Geografie (Sborník ČGS), Geografické rozhledy, Biologie, chemie a zeměpis, Lidé a Země, National geographic. DEMEK, J. a kol. Úvod do studia geografie, dějiny geografie. SPN, Praha, 1980. 159 s. DEMEK, J. Úvod do štúdia teoretickej geografie. SPN, Bratislava, 1987. 243 s. SKOKAN, L. Úvod do teorie geografie I. Pedagogická fakulta UJEP, Ústí nad Labem, 1998. 148 s. SKOKAN, L. Úvod do teorie geografie II. Pedagogická fakulta UJEP, Ústí nad Labem, 1999. 162 s.

Požadavky

Požadavky k zápočtu: Přednesení geografické aktuality. Referát na zadané téma (přednesený nebo prezentovaný formou písemné seminární práce). Úspěšné zvládnutí testů ze znalosti geografické nomenklatury.

Garant

doc. RNDr. Ladislav Skokan, CSc.

Vyučující

doc. RNDr. Ladislav Skokan, CSc.RNDr. Jiří Martínekdoc. RNDr. Ladislav Skokan, CSc.