Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět VK-Kult. hist. potenciál cest. ruchu ČR (KGEO / 0122)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KGEO / 0122 - VK-Kult. hist. potenciál cest. ruchu ČR, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Základní pojmy: destinace, druhy a formy cestovního ruchu, turistické regiony a oblasti2. Charakteristika cestovního ruchu v ČR3. Kulturní sektor v ČR a jeho využití pro cestovní ruch4. Přírodní dědictví a cestovní ruch5. Památky UNESCO jako priorita cestovního ruchu6. Praha: východisko in - comingového cestovního ruchu7. Městský cestovní ruch v ČR a jeho priority8. Historická města: Český Krumlov, Kutná Hora, Písek, Tábor, České Budějovice, Pardubice, Hradec Králové9. Městské památkové rezervace v Ústeckém kraji: Litoměřice, Kadaň. Žatec, Úštěk, Terezín10. Venkovský cestovní ruch a jeho specifika11. Kulturně historický potenciál cestovního ruchu v Ústeckém kraji,12. SWOT analýza cestovního ruchu v Ústeckém kraji

Literatura

BLAŽKOVÁ, M. (2004): 12 pokladů Čech a Moravy. Praha: Albatros. ČECH, J. (1998): Malá encyklopedie cestovního ruchu. Praha: Idea Servis. MIRVALD, S. a kolektiv (1996): Geografie cestovního ruchu. Plzeň: ZČU. ORIEŠKA, J. (1996): Technika služeb cestovního ruchu. Praha: Idea Servis. ŠTĚPÁNEK, V., KOPAČKA,J., ŠÍP, J. (2001): Geografie cestovního ruchu. Praha: Karolinum. VAŠKO, M. (2002): Cestovní ruch a regionální rozvoj. Praha: VŠE.

Garant

PhDr. Aleš Navrátil, Ph.D.

Vyučující

PhDr. Aleš Navrátil, Ph.D.