Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Neziskový sektor a regionální rozvoj (KGEO / 0150)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KGEO / 0150 - Neziskový sektor a regionální rozvoj, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Teorie regionálního rozvoje2. Teorie neziskového sektoru3. Občanská společnost v regionech České republiky4. Rozvojové dokumenty5. Role státní správy a samosprávy a dalších aktérů regionálního a lokálního rozvoje6. Spolupráce měst a obcí. Koordinace a kooperace na lokální a mimolokální úrovni; reprezentace obecních zájmů na mimolokální, regionální resp. národní úrovni. Příklady úspěšné spolupráce7. Role euroregionů a mikroregionů v rozvoji obcí, mikroregiony a euroregiony v České republice, přeshraniční spolupráce obcí8. Místní akční skupiny9. Participace občanů (referendum, zákon o svobodném přístupu..., územní plán, atd.)10. Implementace strategického plánování do koncipování rozvoje měst a obcí11. Přednáška odborníka z praxe, diskuze12. Přednáška odborníka z praxe, diskuze

Literatura

Müller, K. Češi a občanská společnost. Praha: Triton. 2003. Šelešovský, J. et al. Dopady vybraných veřejných politik na regionální rozvoj v České a Slovenské republice. 1. vyd. Brno: Masarykova univerzita, 2012, 251 s. ISBN 978-80-210-5805-7. Stachová J. Občanská společnost v regionech České republiky. Praha: Sociologický ústav AV ČR. 2008. Skovajsa, M a et. al. Občanský sektor. Praha: Portál. 2010. Blažek, J., Uhlíř, D. Teorie regionálního rozvoje. Nástin, kritika, implikace. Karolinum, Praha, 2011. ISBN 978-80-246-1974-3.

Požadavky

aktivní účast, seminární práce, docházka 75 %

Vyučující

Mgr. Petr BláhaMgr. Petr Bláha