Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Vybrané kapitoly z geografie krajiny (KGEO / 0152)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KGEO / 0152 - Vybrané kapitoly z geografie krajiny, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Úvodní hodina- představení předmětu, průběhu jednotlivých hodin, rozdělení studentů do skupin dle tematického zaměření odborných článků, zadání úkolů na následující hodinu, popř. tematický vstup ke krajině jako úvod k bodu č. 22. Obecné poznatky o krajině, teoretické přístupy3. Struktura, funkce a dynamika krajiny4. Typologie krajiny5. Krajinný ráz a krajinné plánování6. Role člověka v krajině7. Percepce krajiny I. - před. vizuální percepce místními obyvateli daného místa - zadání úkolu8. Paměť krajiny a genius loci (popř. vztaženo k Ústeckému kraji)9. Metody hodnocení krajiny (především kvalitativní)10. Percepce krajiny II. - prezentace úkolu11. Krajina v regionu, region v krajině (hodina věnovaná tematickým studiím vztaženým k danému regionu - Ústecký kraj, popř. jiný)12. Externí host z praxe: České Švýcarsko13. Externí host z praxe: Krušné hory14. Závěrečná hodina, hodnocení kurzu, ukončení

Literatura

Kolejka, J., a kol. Krajina česka a Slovenska v současném výzkumu. Brno, 2011. 342 s. FORMAN, R., GODRON, M. Krajinná ekologie. Academia, Praha, 1993. 583 s. 1993. LIPSKÝ, Z. Krajinná ekologie pro studenty geografických oborů. 1998. DEMEK, J. Nauka o krajině. Přírodovědecká fakulta Univerzity Palackého, Olomouc, 1990. 253 s. Sklenička, P. Základy krajinného plánování. Praha, 2003.

Požadavky

- 75% účast na cvičeních- aktivní zapojení diskuse- referát o přečteném odborném článku, zapojení do terénního úkolu

Garant

Mgr. Eva Berrová

Vyučující

Mgr. Eva Berrová