Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Cvičení z FG (KGEO / B204)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KGEO / B204 - Cvičení z FG, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Mapa - vznik, použití topografické a geografické mapy.2. Klad listů topografických map, vyhledávání, historie topografických map.3. Práce s topografickou mapou I - měření délek a úhlů.4. Práce s topografickou mapou II - vymezení povodí (rozvodnice), měření ploch (povodí).5. Práce s topografickou mapou III - podélný a příčný profil údolím.6. Tvorba blokdiagramu.7. Tvorba stínování v mapě, mapy sklonů a mapy směru svahů.8. Základní fyzickogeografické výpočty I - geomorfologie (sklony, gradienty).9. Základní fyzickogeografické výpočty II - hydrologie (parametry průtoku, charakteristiky povodí).10. Základní fyzickogeografické výpočty III - meteorologie (průměrné teploty, časové řady).11.-14. Prezentace prací studentů.

Literatura

Čapek, R. Kudrnovská, O. Kartometrie. SPN Praha. 1982. BUZEK, L., HAVRLANT, M. Základy geomorfologie a biogeografie. PF Ostrava, 1977. 293 s. Kolektiv autorů, 1988. Zpracování klimatologických informací. ČHMU, Praha, 167s.

Požadavky

Zpracování a prezentace výsledků aplikace dílčích fyzickogeografických metod (odevzdání ve formě protokolů o měření). Aktivní účast na seminářích.

Garant

Mgr. Pavel Raška, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Pavel Raška, Ph.D.