Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Lokální a regionální rozvoj (KGEO / M101)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KGEO / M101 - Lokální a regionální rozvoj, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Zaměření, náplň kurzu, podmínky ukončení.2. Hlavní metodologické přístupy ve 20. století a v současnosti.3. Hlavní ekonomické teorie.4. Neoklasické a neoliberální teorie regionálního rozvoje.5. Keynesiánské období: teorie skupiny jádro-periferie.6. Strukturalistické přístupy, neomarxismus.7. Kritickorealistické přístupy.8. Institucionální směry.9. Nejnovější teorie regionálního rozvoje.10. Současné období regionální politiky.11. Regionální politika Evropské unie.12. Regionální politika Česka.13. Regionální rozvoj v Česku v kontextu Evropské unie.

Literatura

Jakubíková, D. Strategický marketing. Strategie a trendy. 2013. ISBN 978-80-247-4670-8.BLAŽEK, Jiří, UHLÍŘ, David. Teorie regionálního rozvoje: nástin, kritika, implikace. Praha: Karolinum, 2011. ISBN 978-80-246-1974-3.

Požadavky

docházka na cvičeních, zpracování prezentace vybraného lokálního problému, zápočtový test (zároveň jako podklad pro zkoušku), ústní zkouška

Garant

RNDr. Silvie Rita Kučerová, Ph.D.

Vyučující

RNDr. Silvie Rita Kučerová, Ph.D.RNDr. Silvie Rita Kučerová, Ph.D.