Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Aktuální problémy Česka (KGEO / M103)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KGEO / M103 - Aktuální problémy Česka, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Teorie periferií, rozvojových jader a rozvojových os.2. Hierarchie problémů (lokální až globální).3. Globální změny klimatu a jejich projevy.4. Problém vody v krajině.5. Surovinový problém.6. Problematika změn ve využití území.7. Demografické problémy.8. Kulturní a etnické problémy.9. Problémy průmyslu.10. Problémy zemědělství.11. Problémy v dopravě.12. Politické a institucionální problémy.13. Problémové oblasti.

Literatura

HRNČIAROVÁ T., MACKOVČIN, P., ZVARA, I. eds. Atlas krajiny České republiky, MŽP. Praha, 2010. HAMPL, M. Geografická organizace společnosti v České republice: transformační procesy a jejich obecný kontext. Praha, 2005. ČERVINKA, P. Životní prostředí České republiky. Učební text pro posluchače Přírodovědecké fakulty UK Praha. Praha, 1999. HAMPL, M.. Regionální vývoj: specifika české transformace, evropská integrace a obecná teorie UK, Praha. 2001, 328 s., ISBN 80-902686-6-8. BLAŽEK, J. Velké firmy a subjekty progresivního terciéru jako aktéři regionálního rozvoje v ČR. 2002.

Požadavky

Prezentace a diskuse vybraného problému rozvoje v Česku (sektorově či na úrovni regionů). Zápočtový test.

Garant

doc. RNDr. Martin Balej, Ph.D.

Vyučující

doc. RNDr. Jiří Anděl, CSc.doc. RNDr. Martin Balej, Ph.D.doc. RNDr. Jiří Anděl, CSc.doc. RNDr. Martin Balej, Ph.D.