Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět GIS projekt (KGEO / M211)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KGEO / M211 - GIS projekt, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Teoretická část: Úvod do předmětu, problematika velkých projektů na problematiku GIS v praxi, vytváření koncepce, redakční pokyny, práce v hlavním týmu, příp. menších týmech - kontroly činnosti, zajištění jednotnos-ti práce, konzultační činnost u odborníků (geografové...), harmonogram projektů, terénní výzkum - práce se zdroji dat.Praktická část: Zpracování vlastní části společného projektu a zprávy k ní. Na konci semestru prezentace ostatním.

Literatura

KOLÁŘ, J. Geografické informační systémy, ČVUT Praha. 1997. Manuály a materiály k programu ArcGIS. nullRAPANT, P. Geografické informační systémy. Longley, P. A.. [et al.]. Geographic Information Systems and Science. London : Wiley&Sons, 2001. ISBN 0-471-89275-0.BAILEY, T.C., GATRELL, A.C. Interactive spatial data analysis. Essex, Longman Scientific & Technical, 268 p. 1995. MITCHELL, A., 1999. The ESRI Guide to GIS Analysis, Volume 1: Geographic Patterns and Relationships.

Požadavky

Aktivní účast v seminářích (zpracování teoretických témat a jejich prezentace) - 30% Zpracování projektu (případová studie z praxe) - 70%

Garant

PhDr. RNDr. Jan Daniel Bláha, Ph.D.

Vyučující

PhDr. RNDr. Jan Daniel Bláha, Ph.D.