Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Didaktika geografie I - Sš (KGEO / N002)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KGEO / N002 - Didaktika geografie I - Sš, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Didaktika geografie jako vědní disciplína (historický vývoj; předmět a objekt studia; úkoly didaktiky geografieDidaktický systém učiva zeměpisu na střední škole; porovnání se zahraničímCíle vyučování zeměpisu (podle Bloomovy klasifikace; standardy geografického vzdělání - USA, NizozemíDidaktická analýza učivaVyučovací metody a formy prácePříprava na vyučováníMateriální prostředky vyučováníEvaluace - hodnocení výsledků vyučováníZeměpisné vycházky a exkurzeDidaktické projektyUčebna zeměpisu, kabinet. knihovnaZeměpisná zájmová činnost ? zeměpisná olympiádaMaturita ze zeměpisu

Literatura

WAHLA A. Didaktika zeměpisu I. a II. PF Ostrava. HÁJEK, J. Didaktika zeměpisu. ZČU Plzeň. 1999. FUCHS J. Jak se vyučuje zeměpis v zahraničí. Bi, Che, Ze 1992, č. 3, 4. PETTY, G. Moderní vyučování. PORTÁL Praha 1996. 380 s. Učebnice zeměpisu, pracovní sešity. LANGR L. Úloha motivace ve vyučování na ZŠ. Vybrané články z našich i zahraničních metodických časopisů (Geografické rozhledy, Biologie, chemie, zeměpis, Geografija v škole, Geographie Heute. KŰHNLOVÁ, H. Vybrané kapitoly z didaktiky geografie I. Karolinum Praha 1997. 55 s. ŠUPKA J., HOFMANN E. Vybrané kapitoly z didaktiky regionální geografie. PF MU Brno, 66 s. 1990. Základní pedagogické dokumenty.

Požadavky

K udělení zápočtu je požadována aktivní účast na seminářích, vypracování a prezentace seminární práce na zvolené téma (didaktická analýza jednoho z tematických celků učiva zeměpisu na gymnáziu), ale-spoň jedno vystoupení před studenty v rámci "mikroteachingu".

Garant

Mgr. Zuzana Pavlasová