Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Didaktika geografie II - Sš (KGEO / N004)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KGEO / N004 - Didaktika geografie II - Sš, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Speciální didaktika geografie jako vědní disciplína, její vztah ke geografii, úkoly speciálních didaktikSpeciální didaktika planetární geografieSpeciální didaktika kartografieSpeciální didaktika fyzické geografieSpeciální didaktika socioekonomické geografieSpeciální didaktika regionální geografie světadílů a oceánůSpeciální didaktika regionální geografie vlastiSpeciální didaktika regionální geografie místní oblastiSpeciální didaktika nauky o krajině a životním prostředíDidaktické novinky

Literatura

WAHLA A. Didaktika zeměpisu I. a II. PF Ostrava. HÁJEK, J. Didaktika zeměpisu. ZČU Plzeň. 1999. FUCHS J. Jak se vyučuje zeměpis v zahraničí. Bi, Che, Ze 1992, č. 3, 4. PETTY, G. Moderní vyučování. PORTÁL Praha 1996. 380 s. ŠUPKA J. Problémové vyučování zeměpisu na ZŠ a SŠ. PVVŠ 1988/89 č. 2, s. 74-76. ŠUPKA J. Přehled didaktiky geografie ve cvičeních a úlohách II. díl. Speciální didaktika geografie. PF UJEP Brno 1988. 135s. Učebnice zeměpisu, pracovní sešity. LANGR L. Úloha motivace ve vyučování na ZŠ. Vybrané články z našich i zahraničních metodických časopisů (Geografické rozhledy, Biologie, chemie, zeměpis, Geografija v škole, Geographie Heute. KŰHNLOVÁ, H. Vybrané kapitoly z didaktiky geografie I. Karolinum Praha 1997. 55 s. ŠUPKA J., HOFMANN E. Vybrané kapitoly z didaktiky regionální geografie. PF MU Brno, 66 s. 1990. CHALUPA P. ŠUPKA J. Vybrané kapitoly ze speciální didaktiky geografie. PF UJEP Brno, 96 s. 1985. Základní pedagogické dokumenty. MACHYČEK J. Základy didaktiky fyzické geografie. PřF UP Olomouc 1982. 107 s. MACHYČEK J., FRIČOVÁ H., PAPÍK M. Základy didaktiky geografie. SPN Bratislava, 343 s. 1985. TURKOTA J. A KOL. Základy všeobecnej didaktiky geografie. SPN Bratislava 1980. 263 s.

Požadavky

Aktivní zapojení do práce a diskusí v seminářích, vypracování písemné seminární práce na zvolené téma (pokračování práce z obecné didaktiky). Vytvoření vlastní učební pomůcky s metodickým návodem k použití při vyučování (fólie pro zpětný projektor, soubor obrazového materiálu, pracovní listy pro žáky, písemné testy apod.) a její prezentace a "obhájení" v semináři. Zpracování didaktického projektu.

Garant

Mgr. Zuzana Pavlasová

Vyučující

Mgr. Zuzana PavlasováMgr. Zuzana Pavlasová