Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět PVK - Cvičení z fyzické geografie (KGEO / P425)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KGEO / P425 - PVK - Cvičení z fyzické geografie, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. mapa - vznik, použití topografické a geografické mapy2. klad listů topografických map, vyhledávání, historie topografických map3. práce s topografickou mapou - měření délek a úhlů, miniazimutový závod4 - 5. práce s topografickou mapou - měření ploch (povodí)6 - 7. kreslení blokdiagramu8. tvorba stínování v mapě, mapy sklonů9. mapy směru svahů10. obecně tématické mapy se zaměřením na fg11. meteorologické výpočty12. výpočty geomorfologické13-14. prezentace prací studentů

Literatura

BUZEK, L., HAVRLANT, M.(1978): Základy geomorfologie a biogeografie. Pedagogická fakulta, Ostrava, 300s. ČAPEK, R., KUDRNOVSKÁ, O.(1982): Kartometrie. Skripta UK, Praha,162s. kol. (1988): Zpracování klimatologických informací ČHMU, Praha, 167s.

Požadavky

Samostatná práce při terénním výzkumu - měření v terénu, zpracovávání souborů dat.

Garant

Mgr. Jiří Riezner, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Jiří Riezner, Ph.D.