Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět PVK - Evropské fondy a mez. spolupráce (KGEO / P514)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KGEO / P514 - PVK - Evropské fondy a mez. spolupráce, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Evropská unie, struktura, orgány, principy2. Vývoj regionální/strukturální politiky, fáze, přístupy EU3. Politika hospodářské a sociální soudržnosti EU4. Veřejná správa v evropských zemích, národní regionální politika5. Regionální politika EU a implikace pro ČR, srovnání, možnosti6. Podporované oblasti z hlediska územního a věcného7. Přínos předvstupních programů EU8. Strukturální fondy, Kohezní fond9. Programy EU (Interreg, Equal, Urban, Leader+)10. Činnost Ministerstva pro místní rozvoj ČR a Centra regionálního rozvoje ČR, další subjekty11. Zapojení výrobní a nevýrobní sféry, úloha NGO´s, věda, technika, inovace12. Prezentace samostatně (skupinově) připravených projektů

Literatura

Kol.: Úvod do regionálních věd a veřejné správy. IFEC, Praha 2001, 264 s. MATES, P., WOKOUN, R. a kol.: Malá encyklopedie regionalistiky a veřejné správy. Prospektrum, Praha 2001, 200 s. ŠREIN, Z.: Mechanismy hospodářské politiky Evropské unie. VŠE, Praha 2000, 369 s.

Garant

doc. RNDr. Martin Balej, Ph.D.

Vyučující

doc. RNDr. Martin Balej, Ph.D.Mgr. Lukáš Novotný, Dr. Phil.,M.A.