Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět PVK - Trvale udržitelný rozvoj (KGEO / P532)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KGEO / P532 - PVK - Trvale udržitelný rozvoj, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Sylabus:1. Základní terminologie, literatura, zdroje2. Vznik a vývoj ekologického myšlení a přístupů3. Historie vztahu člověk x příroda, ekonomický rozvoj x přírodní zdroje (kontradikce či komplementarita)4. Udržitelný rozvoj a jeho ekologický pilíř5. Udržitelný rozvoj a jeho sociální pilíř6. Udržitelný rozvoj a jeho ekonomický pilíř7. Významné body v přístupech k ochraně přírody (mezinárodní konference a úmluvy)8. Organizační a institucionální zajištění udržitelného rozvoje9. Udržitelný rozvoj na lokální - regionální - globální úrovni10. Udržitelný rozvoj v domácnosti11. Indikátory udržitelného rozvoje (obecně a příklady)12. Environmental Sustainability Index13. Udržitelný rozvoj v legislativě - ČR a EU14. Perspektiva aplikace udržitelného rozvoje

Literatura

MOLDAN, B.: Indikátory trvale udržitelného rozvoje. VŠB TU Ostrava: Praha, 1996. NOVÁČEK, P., MEDERLY, P. a kol.: Strategie udržitelného rozvoje. G + G: Praha, 1996.

Garant

doc. RNDr. Martin Balej, Ph.D.

Vyučující

doc. RNDr. Martin Balej, Ph.D.doc. RNDr. Martin Balej, Ph.D.RNDr. Tomáš Matějček, Ph.D.