Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Didaktika geografie I (KGEO / P701)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KGEO / P701 - Didaktika geografie I, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Didaktika geografie jako vědní disciplína (historický vývoj; předmět a objekt studia; úkoly didaktiky geografieDidaktický systém učiva zeměpisu na základní škole; porovnání se zahraničímCíle vyučování zeměpisu (podle Bloomovy klasifikace); standardy geografického vzdělání - USA, NizozemíDidaktická analýza učivaVyučovací metody a formy prácePříprava na vyučováníMateriální prostředky vyučováníEvaluace - hodnocení výsledků vyučováníZeměpisné vycházky a exkurzeDidaktické projektyUčebna zeměpisu, kabinet. knihovnaZeměpisná zájmová činnost - zeměpisná olympiáda

Literatura

FUCHS, J. (1992): Jak se vyučuje zeměpis v zahraničí. Bi, Che, Ze, č. 3, 4. HÁJEK, J. (1999): Didaktika zeměpisu. ZČU Plzeň. KŰHNLOVÁ, H. Vybrané kapitoly z didaktiky geografie I. Karolinum Praha 1997. 55 s. LANGR L. Úloha motivace ve vyučování na ZŠ. PETTY, G. Moderní vyučování. PORTÁL Praha 1996. 380 s. ŠUPKA J., HOFMANN E. Vybrané kapitoly z didaktiky regionální geografie. PF MU Brno, 66 s. , 1990. Učebnice zeměpisu, pracovní sešity. Vybrané články z našich i zahraničních metodických časopisů (Geografické rozhledy, Biologie, chemie, zeměpis, Geografija v škole, Geographie Heute.

Požadavky

K udělení zápočtu je požadována aktivní účast na seminářích, vypracování a prezentace seminární práce na zvolené téma (didaktická analýza jednoho z tematických celků učiva zeměpisu na gymnáziu), alespoň jedno vystoupení před studenty v rámci "mikroteachingu".

Garant

Mgr. Zuzana Pavlasová

Vyučující

Mgr. Zuzana PavlasováMgr. Zuzana Pavlasová