Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Databázové systémy (KI / 0002)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KI / 0002 - Databázové systémy, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Základní pojmy (pole, věta, soubor, numerický a textový klíč)Základní metody třídění :SELECTSORT, INSERTSORT, BUBBLESORT, SHELLSORT, KNUTHSORTTřídění v lineárně logaritmickém čase :HEAPSORT, QUICKSORT, MERGESORT, NATURAL MERGESORTTřídění v lineárním čase :COUNTINGSORT, RADIXSORT, BUCKETSORTIndexový souborZákladní metody vyhledávání :Lineární vyhledávání v poli nebo v seznamu, přidávání do setříděného pole nebo do seznamu, rušení v setříděném poli nebo v seznamu, aktualizace klíče nebo obsahuVyhledávání v logaritmickém čase :Binární vyhledávání, interpolační vyhledáváníVyhledávání v konstantním čase :Jednoduché hešování, dvojité hešování, přidávání do hešovací tabulky, přehešování do větší tabulky, rušení v hešovací tabulce pomocí značek, otevřená hešovací tabulkaVyhledávání ve stromech :Tries, úplný a úsporný digitální strom, B-stromyVyhledávání pomocí indexů :Dense a sparse indexy

Literatura

N. Wirth. "Algorithms + Data Structures = Programs", Prentice-Hall, Englewood Cliffs, NJ 1975, slovenský překlad : "Algoritmy a štruktúry údajov", Alfa, Bratislava 1989. P. Wróblewski. "Algoritmy - datové struktury a programovací techniky", ComputerPress, Brno 2004. B. Hudec. "Programovací techniky", ČVUT Fakulta elektrotechnická, Praha. 1999. J. Rychlík. "Programovací techniky", Kopp, České Budějovice 1994, 2. upr. vyd. D. E. Knuth. "The Art of Computer Programming - Sorting and Searching", Addison-Wesley, USA1998. J. Wiedermann. "Vyhledávání", SNTL (Matematický seminář), Praha 1991. 1991.

Požadavky

Vstupní požadavkyVýstupní požadavkyZápočet = písemný test z probrané látky