Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Grafika na PC (KI / 0010)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KI / 0010 - Grafika na PC, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Stručný obsah předmětu.1. Úvod do multimedií - pojem media, multimedia, přenosového kanálu.2. Záznam a reprodukce zvuku a obrazu - fyzikální postata zvuku a obrazu, analogové a digitální zpracování zvukových a obrazových informací. Základní principy zařízení k záznamu a reprodukci zvuku a obrazu.3. Multimediální počítač - hardwarové požadavky na MM PC.4. Periferie MM PC - princip a druhy.5. Grafické editory - přehled6. Zpracování zvuku - programy na digitalizaci a zpracování zvuku.7. Autorská prostředí na tvorbu multimediálních prezentací - PowerPoint, Scala, MM Flash.8. Internet - historie a jeho využití pro tvorbu multimediálních aplikací.9. Grafika na PC (hardwarové požadavky, technická podpora grafiky, grafické typy a formáty. grafické editory, demonstrace grafického programu CorelDraw!).

Literatura

Časopisy CHIP, PC WORLD aj. PEJSAR Z. MÉDIUM, MULTIMÉDIA a co dál? Pedagogická fakulta UJEP v Ústí nad Labem 2003. ISBN 80-7044-507-6, skriptum. FORŠT, J. Můj první počítač. GRADA, Praha. 1996. ISBN 80-7169-368-5.SOKOLOWSKY, P., ŠEDIVÁ, Z. Multimédia současnost a budoucnost. GRADA Praha. 1994. ISBN 80-967339-9-0.SLAVÍK, J., NOVÁK, J. Počítač jako pomocník učitele. Portál Praha. 1997. RAMBOUSEK, V. A KOL. Práce spočítačem. Fortuna, Praha 1997. ŠVEJDA, G. Technologie vzdělávání. JU České Budějovice. 1999. BRDIČKA, B. Učení s počítačem. PřF UK, Praha, 1996. POLÁKOVÁ, E. Úvod do technológie vzdelavania. ASCO Art & Science Bratislava. 1997. ISBN 80-88820-07-3.

Požadavky

Cílem předmětu MULTIMEDIA I je seznámení se současnými moderními prostředky informačních technologií, které jsou nazývány multimedii. Pod pojmem multimedia chápeme hardwarové i softwarové prostředky, které ve své součinnosti dovolují svými informačními kanály zprostředkovávat text, obraz, animaci, video zvuk v interaktivní podobě. Právě hardwarové a softwarové požadavky na multimediální počítač, jeho programové vybavení, možnosti tvorby multimediálních prezentací, budou náplní tohoto předmětu. Vzhledem k tomu, že základem multimedií je zprostředkovávání zvukových a obrazových informací je nutné se v úvodu kurzu seznámit se základy záznamu a reprodukce zvuku a obrazu.Předmět je určen pro studenty 1. ročníku studijního programu Informační systémy. Vyučuje se v zimním semestru s hodinovou dotací 2/0, v letním semestru 0/2 a kontrolou studia je zápočet a zkouška. Zkouška je ústní a praktická. Zápočet bude udělen za aktivní účast na výuce a vypracování seminární práce ve formě multimediální prezentace v některém z uvedených autorských prostředí.