Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Elektronické vzdělávání (KI / 0025)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KI / 0025 - Elektronické vzdělávání, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Stručný obsah předmětu.1. Pojem elektronického vzdělávání, LMS, Tvorba e-kurzů.2. Programované učení a učící stroje, historie e-learningu.3. Požadavky na realizaci elektronického vzdělávání.4. Výhody a nevýhody e-learningu.5. Tvorba distančního textu.6. Autorská práva a jejich respektování při tvorbě e-kurzů.7. Role v realizaci elektronického vzdělávání.8. Zoner Contex9. ProAuthor - LMS EDEN10. Přípravné práce pro realizaci e-modulu.11. Praktická tvorba e-kurzu.12. Praktická tvorba e-kurzu.

Literatura

KVĚTOŇ, K. E-learning v České a Slovenské republice - Stav a perspektivy, BELCOM ´03, 04, 05, ČVTUT Praha, 2003, 2004, 2005.

Požadavky

Cílem předmětu Elektronické vzdělávání je zvládnutí základů elektronického vzdělávání. V prvé řadě je to strukturování použitého studijního textu (splnění požadavků na tvorbu distančních studijních textů), tvorba lineárního nebo větveného vzdělávacího programu, práce s autorským prostředím pro tvorbu e-kurzů, osvojení si základů vybraných Learning Management Systems. Odladění kurzů a možnosti jejich použití pro elektronické vzdělávání.Předmět je výběrovým kurzem pro studenty učitelství, kterého se mohou zúčastňovat i studenti bakalářského studijního programu Informační systémy.určen pro studenty 1. ročníku studijního programu Informační systémy. Vyučuje se v zimním semestru 1/1. Kontrolou studia je zápočet, který je udělován za vytvořený modul ve vybraném autorském prostředí.