Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Počítačové modelování (KI / 0093)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KI / 0093 - Počítačové modelování, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Odvození rovnic popisujících proudění, základní představy o tekutinách, způsob popisu jejich pohybu, věta o transportu, základní fyzikální zákony (zachování hmoty, hybnosti a energie) a jejich formulace ve tvaru diferenciálních rovnic, konstitutivní a reologické vztahy, pohybové rovnice obecných tekutin, Eulerovy a Navierovy-Stokesovy rovnice, základní pojmy z termodynamiky, termodynamické zákony.Cauchyho úloha pro skalární hyperbolickou rovnici, metoda charakteristik, Burgersova rovnice, metoda konečných objemů pro numerické řešení Eulerových rovnic, konstrukce numerického toku, Riemannův problém, Riemannův řešič.

Literatura

Feistauer M., Felcman J., Straškraba I. Mathematical and Computational Methods for Compressible Flow, Oxford University Press, Oxford. 2003. Feistauer M. Mathematical Methods in Fluid Dynamics. Longman Scientific-Technical, Harlow, l993.

Požadavky

Vstupní požadavky:Základní znalost pojmů derivace, parciální derivace, derivace složené funkce, matice, vlastní vektory a vlastní čísla matic.Výstupní požadavky:Znalost přednášené látky na úrovni formulace problému a jeho řešení s důrazem na odvození vztahů.