Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Radiobiologické modely (KI / 0117)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KI / 0117 - Radiobiologické modely, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Úvod do radiobiologie.2. Tři fáze radiobiologického mechanismu.3. Podstata radiačního poškození a letální účinek na buňku.4. Vliv kyslíku na výsledný radiační účinek.5. Přímý a nepřímý účinek.6. Mechanismus předání energie.7. Radiolýza vody a primární reakce radiačních produktů.8. Difuze radikálů.9. Vznik dvojných zlomů.10. Obecný model difuze a rekombinace radikálů.11. Stanovení volných parametrů na základě experimentálních dat.12. Porovnání volných parametrů s tabulkovými hodnotami a z fyzikální realitou.13. Odevzdání seminární práce

Literatura

Navrátil O. a kol. Jaderná chemie, ACADEMIA Praha, 1985. ] Barilla J., Felcman J., Kucková S. Mathematical modeling of the physiochemical phase of the radiobiological mechanism, Workshop: Computational Life Science, Innsbruck, Austria 2005. ] Sedlák A. Mikrodozimetrie a její aplikace, ACADEMIA Praha, 1989. Pikájev A. K. Sovremennaja radiocionnaja chimija, Nauka Moskva, 1986. Barilla J., Lokajíček M. The role of Oxygen in DNA Damage by Ionizing Particles. J. theor. Biol. (2000) 207-414, Academic Press, 2000. Fremuth F. Účinky záření a chemických látek na buňky a organismus, SPN Praha, 1981.

Požadavky

Vstupní požadavky : Základní znalost matematiky a programování.Výstupní požadavky : Seminární práce a prověření praktických dovedností.

Garant

Ing. Mgr. Jiří Barilla, CSc.