Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Linuxové technologie v praxi (KI / 0146)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KI / 0146 - Linuxové technologie v praxi, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Byznys a ICT, použití linuxových technologií v praxi:byznys a ICT, přehled vybraných distribucí GNU/Linux, komerční Linux, Red Hat Enterprise Linuxu, vyzkoušení2. Řešení vysoké dostupnosti na Linuxu:vysoká dostupnost - teorie, principy,použití a nastavení Red Hat Cluster Suite3. Sophos UTM jako moderní bezpečnostní řešení postavené na Linuxu:funkce a vlastnosti UTM řešení, bezpečnost v síti, tvorba bezpečnostní politiky ve firemním prostředí, IPS/IDS systémy, funkce a nastavení, zabezpečení poštovního serveru, antispam techniky4. Virtualizace a provoz IT na virtuální infrastruktuře:základy virtualizace x86, virtualizační techniky, ukázka moderního virtualizačního nástroje: Red Hat Enterprise Virtualization, VMware vSphere

Literatura

Oficiální dokumentace RED HAT Enterprise Linux a red hat Cluster Suite: http://docs.redhat.com. Oficiální dokumentace Sophos UTM.

Požadavky

Docházka a aktivní přístup k přednášeným tématům.

Garant

RNDr. Petr Kubera, Ph.D.

Vyučující

RNDr. Petr Kubera, Ph.D.