Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět VK - Programování v Pythonu (KI / 0148)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KI / 0148 - VK - Programování v Pythonu, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1 Python, charakteristika jazyka a jeho potenciálu2 Instalace Pythonu a vývojových prostředí (včetně instalace externích knihoven)3 Základní datové typy a procedurální konstrukce4 Objektově orientované programování v Pythonu5 Specifika OOP v Pythonu (dědičnost a abstraktní bázové třídy, deskriptory)6 Kolekce a iterátory (komprehenze)7 Moduly a standardní knihovna8 Internetové služby (HTTP klient/server, SMTP klient)9 Serializace dat (soubory a pickling)10 Metaprogramming --- dekorátory a správci kontextů, generátory iterátorů11 Numpy, vícerozměrná pole, vektorové výpočty, lineární algebra12 Matplotlib (2D grafy)13 Cython (rozhraní se světem jazyka C a C++)14 Pandas (analýza dat)

Získané způsobilosti

* základní znalost jazyka Python a klíčových tříd standardní knihovny* schopnost prakticky využívat klíčové externí knihovny (NumPy, Matplotlib, Pandas, apod.)* praktické zkušenosti s funkcionální konstrukcemi (iterátory, uzávěry) a metaprogramováním (dekorátory)* schopnost volby optimální serializace dat (vysokoúrovňová serializace ? pickling, textové soubory, HDF5)* schopnost nalezení optimální úrovně optimalizace (co je nutné optimalizovat a jak)* praktické využití OOP a návrhových vzorů

Literatura

John Hunter, Darren Dale, Eric Firing, Michael Droettboom and the matplotlib development team. Matplotlib: User Guide [online]. c2013. http://matplotlib.org/users/index.html. The pandas development team. Pandas 0.10.1 documentation [online]. c2012. http://pandas.pydata.org/pandas-docs/stable/. Mark Pilgrim. Ponořme se do Pythonu 3. překlad Petr Přikryl. CZ.NIC 2010. Jiří Fišer. Python pro vědce a inženýry. (zatím nevydáno, aktuální verze bude pro účastníky k dispozici v elektronické podobě). Summerfield, Mark. Python 3 : výukový kurz. Vyd. 1. Brno : Computer Press, 2010. 584 s. ISBN 978-80-251-2737-7.

Požadavky

aktivní účast na seminářích (dílčí implementace kódu), seminární program středního rozsahu (200-500 řádek kódu)

Garant

Mgr. Jiří Fišer, Ph.D.