Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Aplikace systému Matlab (KI / 0170)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KI / 0170 - Aplikace systému Matlab, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Základní informace ke kurzu, představení jednotlivých témat, opakování znalostí z Matlabu.2. Zpracování obrazu: definice problému, oblasti použžití, základní metody, zadání konkrétní úlohy (data z experimentálních snímků)3. Zpracování obrazu: práce na programu, měření dat4. Zpracování obrazu: dokončení programu, vyhodnocení dat a optimalizace kódu5. Zpracován signálu: definice problému, oblasti použžití, základní metody, zadání konkrétní úlohy (signál z EKG, měření průběhu experimentu)6. Zpracování signálu: práce na programu a měření dat7. Zpracování signálu: dokončení programu, porovnání dat s reálnými experimenty, optimalizace kódu8. Statistické zpracování dat: statistika a data, programové balíky v systému Matlab9. Statistické zpracování dat: fitování křivek, regrese, extrapolace, analýzy)10. Statistické zpracování dat: vyhodnocení a porovnání dat11. Tvorba užživatelských rozhraní a jiné: tvorba rozhraní pomocí aplikace Matlabu guide.12. Vizualizace dat: tvorba 3d grafů, použžití OpenGl akcelerace13. Shrnutí znalostí z kurzu a tvorba zápočtových prací.

Získané způsobilosti

Absolvent předmětu bude umět využžít software Matlab pro řeššení konkrétních problémů týkajících se zpracování signálu a obrazu a statistické analýzy dat. Absolvent bude umět vytvořit v Matlabu grafické rozhraní pro lepšší přehlednost a prezentaci výsledků.

Literatura

Karel Zaplatílek, Bohuslav Doňar. MATLAB pro začátečníky. Karel Zaplatílek, Bohuslav Doňar. MATLAB tvorba uživatelských aplikací. Hrach R. Počítačová fyzika I. Ústí nad Labem, 2003. ISBN 80-7044-521-1.Hrach R. Počítačová fyzika II. Ústí nad Labem, 2003. ISBN 80-7044-522-X.

Požadavky

K získání zápočtu je nutné vypracovat zadané úlohy a odevzdat funkční programy. Studenti budou odevzdádat programy v průbehu semestru.

Garant

RNDr. Zbyšek Posel, Ph.D.