Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Analýza a vizualizace dat (KI / KAVD)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KI / KAVD - Analýza a vizualizace dat, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Úvod do teorie měření: odhad chyb měření, šíření chyb a nejistot2. Základní pojmy popisné statistiky: metody zpracování dat, rozdělení četností (histogram, polygon)3. Statistická analýza jednorozměrných dat: momentové/kvantilové míry polohy, variability, šikmosti a špičatosti4. Statistická analýza vícerozměrných dat: korelační, faktorová a shluková analýza5. Regresní analýza: lineární a nelineární regresní modely6. Analýza časových řad: grafická analýza, dekompozice, autokorelace, modelování trendu7. Indexní analýza: jednoduché a složené individuální indexy, souhrnné indexy8. Zpracování signálu a obrazu: filtrace, transformace (Fourierova, wavelety)9. Shrnutí vybraných technik statické a dynamické vizualizace

Literatura

nullPopelka J., Synek V. Úvod do statistické analýzy dat. Ústí nad Labem, 2009. ISBN 978-80-7414-117-1.Hlavač V., Sedláček M. Zpracování signálů a obrazů. Praha: ČVUT, 2007. ISBN 978-80-01-03110-0.R Documentation. http://meloun.upce.cz/docs/books/ucebnice-sken.pdfKozák J. Úvod do analýzy ekonomických časových řad. Praha: VŠE, 1994. ISBN 80-707-9760-6.