Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Matematika I (KI / MAT1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KI / MAT1 - Matematika I, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Motivace a význam matematiky pro studium informatiky, logická výstavba matematiky2. Linearní vektorový prostor, lineární závislost a nezávislost3. Báze a dimenze lineárního vektorového prostoru4. Matice, vlastní čísla5. Soustavy lineárních algebraických rovnic, determinanty6. Číselné množiny, supremum a infimum7. Posloupnosti čísel, limita posloupnosti

Literatura

Marcus, S. Matematická analýza čtená po druhé. Academia, Praha. Klíč, A. Matematika II. Skripta. Vydavatelství VŠCHT, Praha. Krylová, N. and Štědrý, M. Sbírka příkladů z matematiky I. Učební texty Univerzity Karlovy v Praze. Karolinum, Praha. Veselý, J. Matematická analýza pro učitele. Matfyzpress, Praha. Polák, J. Přehled středoškolské matematiky. Prometheus, 1995. Štědrý, M. Sbírka úloh k matematice pro geografy. Učební texty Univerzity Karlovy v Praze. Karolinum, Praha.