Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Matematický software (KI / MSW)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KI / MSW - Matematický software, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Základní informace ke cvičení, podmínky, pravidla. Úvod do prostředí Matlab, opakování z matematiky.2. Základy programování v Matlabu. Práce s funkcemi a tvorba skriptů. Grafické prostředí v Matlabu. Tvorba 2D a 3D grafů a grafický objekt figure.3. Základní operace s maticemi v prostředí Matlab4. Funkce jedné proměnné: průběh funkce, Symbolic Math Toolbox5. Integrální počet funkce jedné proměnné, numerická integrace, metoda Monte Carlo.6. 1. semestrální úloha7. Limita a derivace funkce jedné proměnné8. Obyčejné diferenciální rovnice funkce jedné proměnné9. Úvod do prostředí Maple. Základní matematické operace, grafický výstup.10. Programování v prostředí Maple. Řešení úloh z algebry a analýzy.11. 2. semestrální úloha12. Provázanost matematických programů Matlab a Maple.

Literatura

http://maple.maplesoft.cz/Zaplatílek K., Doňar B. Matlab - tvorba uživatelských aplikací. BEN-Technická literatura, Praha, 2004. ISBN 80-7300-133-0.Dušek F. Matlab a Simulink-úvod do používání. Univerzita Pardubice, 2002. ISBN 80-7194-475-0.Zaplatílek K., Doňar B. Matlab pro začátečníky. BEN-Technická literatura, Praha, 2003. ISBN 80-7300-095-4.http://www.mathworks.com/help/matlab/getting-started-with-matlab.htmlhttp://www.maplesoft.cz/zakaznicka-podpora/navody-a-publikace/

Garant

RNDr. Zbyšek Posel, Ph.D.