Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Práce s počítačem (KI / PPO)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KI / PPO - Práce s počítačem, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. týden Úvodní informace. Základní terminologie IT.2. týden Operační systém MS Windows: práce s OS, nastavení OS, součásti OS.3. týden Operační systém MS Windows: práce se složkami a soubory, práce s dat. nosiči, komprimace dat.4. týden Operační systém Linux: orientace v systému, srovnání s MS Windows, výhody a nevýhody.5. týden MS Office Word: formátování (písmo, odstavec, odrážky, číslování, odkazy, stránka), styly, tisk dokumentu.6. týden MS Office Word: práce s objekty, revize dokumentu, tvorba a úpravy tabulek.7. týden MS Office Excel: formátování (tabulka, list, buňka), tisk, tvorba řad, vzorce a adresace.8. týden MS Office Excel: funkce, podmíněné formátování, tvorba grafu, práce s daty (řazení, hledání, nahrazování)9. týden MS Office PowerPoint: zásady tvorby prezentace, formátování textu a objektů.10. týden MS Office PowerPoint: animace a přechody, nastavení prezentace, tisk.11. týden Internet: terminologie, popis služeb, prohlížeče, vyhledávaní na internetu, informační zdroje, bezpečnost.12. týden OpenOffice: orientace v systému, srovnání s MS Office, výhody a nevýhody13. týden Opakování, příprava k zápočtu, rezerva.

Literatura

FRANCŮ M. Jak zvládnout texty ECDL: řidičák na počítač v příkladech. Computer Press, Brno, 2003. Kolektiv autorů. S počítačem do Evropy - ECDL. Computer Press, Brno, 2004. Jelínek J., Barilla J., Sýkorová K. Základy informatiky s testováním ECDL. Skriptum, PřF UJEP, Ústí nad Labem, 2004. Microsoft Corp. Microsoft Office XP: Resource Kit. Computer Press, Praha, 2001. Kočička, Blažek. Praktická typografie. Computer Press, Praha, 2001.

Požadavky

Docházka min. 80%Práce v hodině - vypracování daných úkolů (bude upřesněno na semináři)Úspěšné zvládnutí praktického zápočtového testu složeného z pěti modulů:1. Základní terminologie a orientace v problematice (HW, SW, internet, bezpečnost)2. Práce se soubory, složkami, datovými nosiči, komprimace dat (OS Windows nebo Linux)3. Práce s textovým editorem (MS Office nebo OpenOffice)4. Práce s tabulkovým kalkulátorem (MS Office nebo OpenOffice)5. Prezentace a práce v internetu