Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Simulace systémů (KI / SIM)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KI / SIM - Simulace systémů, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Simulace (základní přehled, typy simulací), cíle simulací, zpracování výsledků (statistika, vizualizace)2. Diskrétní událostmi řízená simulace (DES) a její možnosti použití (hromadná obsluha, síťové toky a zatížení, dependabilita)3. Komponenty událostmi řízených simulací (události, simulační čas, sdílené prostředky, Generování náhodných čísel a statistická rozdělení)4. Základní seznámení se systémovými modely událostmi řízené simulace (teorie front, markovovské procesy, Discrete Event System Specification)5. Software pro diskrétní simulace (principy a přehled)6. Komponenty poskytované zvolenou simulační platformou7. Programový model diskrétní simulace na zvolené platformě8. Dynamické simulace: popis dynamického systému pomocí spojitého i diskrétního modelu9. Software pro dynamické simulace: definice modelu, jednotlivých bloků, vstupních a výstupních signálů. Knihovny a subsystémy.10. Vytvoření modelu a provedení testovacích simulací, ověření správnosti výpočtu, grafický výstup, výstupní proměnné11. Dynamické simulace fyzikálních modelů12. Řešení komplexního dynamického systému13. Využití DES pro návrh, řízení a kontrolu simulace dynamického systému

Literatura

Müller, K; Vignaux, T.; Lünsdorf, O.; Scherfke, S. Documentation for SimPy. 2013. Křivý, I., Kindler, E. Simulace a modelování. Ostravská univerzita, 2001. Karban, P. Výpočty a simulace v programech Matlab a Simulink. Brno, 2006. ISBN 80-251-1301-.nullDušek F. Matlab a Simulink ? úvod do používání. Univerzita Pardubice. ISBN 80-7194-475-0.

Garant

Mgr. Jiří Fišer, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Jiří Fišer, Ph.D.RNDr. Zbyšek Posel, Ph.D.Mgr. Jiří Fišer, Ph.D.RNDr. Zbyšek Posel, Ph.D.