Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Didaktika matematiky II -SŠ (KMA / 0021)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KMA / 0021 - Didaktika matematiky II -SŠ, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. - 4. Základní poznatky(Číselné obory, pravoúhlý trojúhelník, mocniny s přirozeným a celým exponentem, množiny a zobrazení, mnohočleny, lomené výrazy, elementární teorie čísel, základní poučení o výrocích.)5. a 6. Rovnice a nerovnice(Lineární rovnice, kvadratické rovnice, soustavy rovnic, nerovnice)7. a 8. Planimetrie(Rovinné útvary, konstrukční úlohy, zobrazení v rovině)9. Funkce(Lineární, kvadratická, lineární lomená, exponenciální,logaritmická)10. Goniometrie(Funkce, goniometrické funkce, goniometrické vzorce, trigonometrie)11. Stereometrie(Volné rovnoběžné promítání, polohové vlastnosti, metrické vlastnosti, zobrazení, tělesa)12. Počítače ve výuce matematiky(Bude přiřazováno k jednotlivým tématům)

Literatura

Kopka J. Fibonacci sequence (investigative approach) kopie článku. Kopka J. Hrozny problémů ve školské matematice. Květoň P. Kapitoly z didaktiky matematiky I, II a III. Kopka J. Logika (připravovaný učební text pro gymnázia). Mathematical Investigations in School Mathematics 1 and 2. ILS, University of Oslo, 1997 and 1998. Hejný M. Teoria vyučovania matematiky. Učebnice matematiky pro SŠ. Kopka J. Výzkumný přístup při výuce matematiky.

Garant

prof. RNDr. Jan Kopka, CSc.

Vyučující

prof. RNDr. Jan Kopka, CSc.PhDr. Magdalena Krátká, Ph.D.