Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Matematická analýza I (KMA / K117)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KMA / K117 - Matematická analýza I, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Reálná čísla a jejich vlastnosti2. Suprema a infima, posloupnosti a jejich limity3. Základní vlastnosti limit posloupností a jejich výpočet4. Reálné funkce reálné proměnné, pojmy související s funkcemi5. Spojitost funkcí a jejich vlastnosti6. Vlastní limity funkcí v reálných bodech7. Nevlastní limity a limity v nevlastních bodech8. Derivace funkce a její vlastnosti9. Použití derivace na řešení rovnic10. Věta o střední hodnotě a její důsledky11. Derivace a monotonie, konvexita12. Průběh funkce13. Aproximace funkcí polynomy, Taylorovy polynomy14. Goniometrické funkce pomocí Taylorových řad.15. Opakování

Literatura

JARNÍK V. Diferenciální počet I, Praha, ACADEMIA, 1984. VESELÝ J. Matematická analýza pro učitele 1.část, MatfyzPres Praha, 1997. ČERNÝ I. Matematická analýza 1. část, Liberec, 1995.

Požadavky

Podmínkou k udělení zápočtu je úspěšné zvládnutí zápočtovépísemky a snaha o maximální účast na výuce. Absence budouposuzovány v relaci k výsledku písemky.

Garant

doc. PaedDr. Petr Eisenmann, CSc.

Vyučující

doc. PaedDr. Petr Eisenmann, CSc.prof. RNDr. Jan Malý, DrSc.doc. PaedDr. Petr Eisenmann, CSc.prof. RNDr. Jan Malý, DrSc.