Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Úvod do matematiky II (KMA / K205)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KMA / K205 - Úvod do matematiky II, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Obsah 1. bloku:Primitivní funkce a jejich výpočet, určitý Newtonův a Riemannův integrál, přibližný výpočet integrálu, použití integrálu v přírodních vědách.Obyčejné diferenciální rovnice 1. a 2. řádu, jejich použití v přírodních vědách.Obsah 2. bloku:Reálné funkce více reálných proměnných, jejich spojitost a parciální derivace, gradienty, implicitní a parametrické funkce, polární a sférické souřadnice, extrémy těchto funkcí (nevázané i vázané).

Literatura

VESELÝ, J. Matematická analýza pro učitele I, II, Matfyz press, 1994. B.Budínský, J. Charvát. Matematika I, SNTL Praha. 1987. B. Budínský, J. Charvát. Matematika II, SNTL Praha. 1990. Kopáček, J. Matematika pro fyziky I, II, skriptum, Matfyzpress, Praha. Studijní opora Úvod do matematiky I, II (on-line: http://chemistry.ujep.cz/1214-studijni-opory). J. Charvát. Příklady k matematice II, ČVUT Praha. 1999. Jirásek a kol. Sbírka řešených příkladů z mat. II, SNTL. 1989.

Garant

doc. PaedDr. Petr Eisenmann, CSc.

Vyučující

Mgr. Lucie LoukotováMgr. Lucie Loukotová