Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Úvod do infinitezimálního počtu (KMA / P102)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KMA / P102 - Úvod do infinitezimálního počtu, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Funkce mocninné, exponenciální, logaritmické, goniometrické, vlastnosti, inverzní funkce, grafy2. Posloupnosti, limity, Bernoulliova nerovnost, konvergentní, divergentní posloupnosti3. Pravidla pro počítání limit posloupností4. Omezené a monotónní posloupnosti, hromadné body5. Limita funkce, pravidla pro počítání limit funkcí6. Derivace, vlastnosti, pravidla pro počítání derivací7. Tečny ke grafu funkce8. Průběh funkce9. Primitivní funkce, integrály, vlastnosti pravidla pro počítání10. Obsah plochy pod grafem funkce, délka oblouku11. Součty posloupností (řady), harmonická řada12. Mocninné řady, rozvoj některých funkcí13. Počítání limit pomocí řad

Literatura

REKTORYS K. Co je a k čemu je vyšší matematika, Academia Praha 2001. HRUBÝ D., KUBÁT J. Diferenciální a integrální počet, Matematika pro gymnázia, Prometheus Praha 1997. VESELÝ J. Matematická analýza pro učitelel, Matfyzpress, Praha, 1987. COUFAL J., KLŮFA J. Matematika pro ekonomické fakulty 1. , Ekopress Praha 2000. COUFAL J., KLŮFA J. Matematika pro ekonomické fakulty 2. , Ekopress Praha 2000. EISENMANN P. Propedeutika infinitezimálního počtu, Acta Universitatis Purkynianae - Studia Mathematica 82, Ústí nad Labem 2002.

Požadavky

Podmínkou udělení zápočtu z předmětu Úvod do infinitezimálního počtu je alespoň 80% docházka na cvičení a získání celkového nadpolovičního množství bodů ze všech tří zápočtových písemných prací.

Garant

prof. RNDr. Jiří Cihlář, CSc.

Vyučující

doc. PaedDr. Petr Eisenmann, CSc.doc. PaedDr. Petr Eisenmann, CSc.