Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Matematická analýza I (KMA / P301)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KMA / P301 - Matematická analýza I, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Reálná čísla a jejich vlastnosti, suprema a infima, posloupnostiLimity posloupností, jejich základní vlastnostiVýpočet limit posloupnostíŘady reálných čísel, jejich konvergence, kritéria řad s kladnými členyŘady s členy měnící znaménka, absolutní a neabsolutní konvergenceReálné funkce reálné proměnné, pojmy související s funkcemiSpojitost funkcí a její vlastnostiZákladní věty o spojitých funkcíchLimity funkcíDerivace funkce a její vlastnostiVěta o střední hodnotě a její důsledkyDerivace a monotonie, konvexitaPoužití derivací, průběh funkceAproximace funkcí polynomy, Taylorovy polynomy

Literatura

JARNÍK V. Diferenciální počet I, Praha, ACADEMIA, 1984. VESELÝ J. Matematická analýza pro učitele 1.část, MatfyzPres Praha, 1997. ČERNÝ I. Matematická analýza 1. část, Liberec, 1995.

Požadavky

Podmínkou udělení zápočtu z předmětu Matematická analýza I je alespoň 80% docházka na cvičení a získání celkového nadpolovičního množství bodů ze všech tří zápočtových písemných prací.

Garant

doc. PaedDr. Petr Eisenmann, CSc.

Vyučující

doc. PaedDr. Petr Eisenmann, CSc.prof. RNDr. Miroslav Hušek, DrSc.doc. PaedDr. Petr Eisenmann, CSc.Mgr. Lucie Loukotová