Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Aritmetika a teorie čísel (KMA / P403)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KMA / P403 - Aritmetika a teorie čísel, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1-2. Přirozená čísla jako čísla kardinální i ordinální.3-6. Peanova aritmetika, model Peanovi aritmetiky v teorii množin.7-10 . Obor integrity celých čísel (vnoření pologrupy do grupy), těleso racionálních čísel. Tělesa reálných a komplexních čísel.11-12. Dělitelnost.

Literatura

BLAŽEK, J. et al. Algebra a teoretická aritmetika I. Státní pedagogické nakladatelství, Praha, 1983. BLAŽEK, J. et al. Algebra a teoretická aritmetika I. Státní pedagogické nakladatelství, Praha, 1985. Kopka, J. Kapitoly o celých číslech, Ped. F. UJEP, Ústí nad Labem 2002. Kopka, J. Přirozená čísla, Přir. F. UJEP, Ústí nad Labem, 2006.

Požadavky

Požadavky k zápočtu: Účast na cvičeních. Jsou povoleny nejvýše dvě neomluvené absence. Budou se psát dvě zápočtové písemky. Z každé písemky je třeba získat aspoň polovinu bodů. Na počátku zkouškového období je možno psát jednu opravnou zápočtovou písemku, ze které je třeba získat aspoň polovinu bodů. Je třeba odevzdat všechny zadané domácí úkoly.

Garant

prof. RNDr. Jan Kopka, CSc.