Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Psychosocial Crisis Co-operation (RDI0704)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu RDI0704 - Psychosocial Crisis Co-operation, Evangelická teologická fakulta, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Hlavním cílem - výsledkem předmětu je student, který si •osvojil hodnoty, zásady, ctnosti, postoje, mezioborové souvislosti a poznatky psychosociální krizové pomoci a spolupráce, •dokáže je kriticky promýšlet a uplatňovat v konkrétních situacích svého působení včetně výzkumného •a vztahovat je z pozice teologicko-pastorační k tématům společenství (komunity), krize (neštěstí) a sebe/řízení včetně odolnosti. Dílčí cíle: rozpoznávat náboženské a spirituální, společensko-kulturní, antropologické a filozofické souvislosti, v nichž se odehrávají různé typy pomoci a spolupráce, tzn. reakce jedinců a společenství na neštěstí porozumět domněnkám odolnosti (včetně odolných komunit a států) a všeobecné zasaženosti (včetně znalosti "zranitelných" skupin obyvatelstva) osvojit si znalosti standardů psychosociální krizové pomoci a spolupráce a dalších témat předmětu na základě hodnot a zásad psychosociální krizové pomoci a spolupráce vytvářet návrhy krátkodobé, střednědobé a dlouhodobé pomoci spolu s návrhy posilujícími připravenost obyvatel a obcí na mimořádné události a krizové situace prakticky aplikovat hodnoty a zásady psychosociální krizové pomoci a spolupráce včetně jejích standardů při síťování (networking) zdrojů, při vedení a koordinování lidí promýšlet a uvědomovat si sebe (včetně vlastních postojů a hodnot) jako nositele a nástroj psychosociální krizové pomoci a spolupráce

Literatura

Základní literaturaBAŠTECKÁ, B. a kol. (2012). Psychosociální krizová pomoc a spolupráce. Praha: Grada.BAŠTECKÁ, B. a kol. (2005). Terénní krizová práce. Praha: Grada. Standardy psychosociální krizové pomoci a spolupráce zaměřené na průběh a výsledek. (2010), Baštecká, B. a kol. Praha: GŘ HZS. Koncepce ochrany obyvatelstva do roku 2006 s výhledem do roku 2015 a o Koncepci ochrany obyvatelstva do roku 2013 s výhledem do roku 2020.Ženevské úmluvy o ochraně obětí ozbrojených konfliktů ze dne 12. srpna 1949 Dodatkové protokoly k Ženevským úmluvám (z 12. srpna 1949) z 8. června 1977, z 8. prosince 2005 (o dalším rozpoznávacím znaku) Projekt Sphere. (2003). Humanitární charta a Minimální standardy pro humanitární pomoc. Praha: Portál pro Sdružení Česká katolická charita. Další literatura podle zvoleného zaměření studenta.

Garant

PhDr. Bohumila Baštecká, Ph.D.