Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Průvodce několika novými severoamerickými věroučnými souhrny / úvody do evangelické teologie (RET40043)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu RET40043 - Průvodce několika novými severoamerickými věroučnými souhrny / úvody do evangelické teologie, Evangelická teologická fakulta, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Zaměříme se jak na jejich uchopení základních fundamentálně-theologických otázek, tak na strukturu jejich dogmatických systémů a samozřejmě i na jejich pokusy nově promyslet a osobitě formulovat klíčové výpovědi křesťanské theologie.

Literatura

Shirley C. GUTHRIE Jr., Christian Doctrine. Teaching of the Christian Church, Atlanta: John Knox Press 1968; 2. rev.vyd. 1994. Christopher MORSE, Not Every Spirit. A Dogmatics of Christian Disbelief, 1994; 2. vyd. New York: T. and T. Clark, 2009.Geoffrey WAINWRIGHT, Doxology. The Praise of God in Worship, Doctrine and Life. A Systematic Theology, 1980 a další vyd.Robert W. JENSON, Systematic Theology I-II, 1997, 1999 a další vyd.Thomas C. ODEN, Systematic Theology I-III, 1987,1989,1992; nové vyd. v jednom svazku pod titulem Classsic Christianity, New York: HarperCollins 1992.

Požadavky

Zápočet bude udělován za esej (8 stránek) na zvolené fundamentálně-theologické téma nebo za aktivní účast v kolokviu o probírané látce.

Garant

prof. Mgr. Jan Štefan, Dr.