Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Proseminář systematické teologie (RET40122)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu RET40122 - Proseminář systematické teologie, Evangelická teologická fakulta, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Osvojení si adekvátního přístupu k věroučné látce a kritické práce s teologickými texty (včetně formulace jejích výtěžků pro badatelské zájmy ostatních a rozhovoru o jejich podnětech a problémech).

Literatura

Helmut Gollwitzer, Befreiung zur Solidarität: Einfürung in die Evangelische Theologie, München 1978Helmut Gollwitzer, An Introduction to Protestant Theology. Přel. D. Cairns. Philadelphia 1982Jan M. Lochman, Versöhnung zur Befreiung, Gütersloh 1977Jan M. Lochman, Reconciliation and Liberation, Přel. D. Lewis. Philadelphia 1980Gustavo Gutierrez, Theologie der Befreiung. Přel. H. Goldstein. München 1973Gustavo Gutierrez, A Theology of Liberation. Přel. C. Inda a J. Eagleson. London 1974

Požadavky

Zápočet za aktivní účast při hodinách + esej související probíranou látkou (min. 12 normostran). Při neúčasti na třech setkáních další esej.

Garant

doc. ThDr. Petr Macek, Ph.D.