Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Seminář religionistiky (RET8029)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu RET8029 - Seminář religionistiky, Evangelická teologická fakulta, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Sylabus

Předběžný rozvrh seminární práce:Vezměte, prosím, na vědomí, že první seminář se koná až ve druhém týdnu nového akademického roku! 1. Způsob a rozvrh seminární práce. Náboženství v postmoderní době 9. 10. 2. Náboženství v postmoderní době. Sociologie hnutí Nového věku. 16. 10. 3. Esoterická tradice a Theosofická společnost. 23. 10. 4. Vývoj tradice Theosofické společnosti a kořeny hnutí Nového věku. 30. 10. 5. Spektrum aktivit hnutí Nového věku. Milenialismus a poslední vývoj. 6. 11. 6. - 9. Společná zúčastněná pozorování. 10. Referáty ze seminárních prací 4. 12. 11. Referáty ze seminárních prací 11. 12. 12. Referáty ze seminárních prací 9. 1. 13. Referáty ze seminárních prací 16. 1.Společná zúčastněná pozorování:festival Miluj svůj život (říjen)Nová Akropolis (listopad)šamanské bubnování (listopad)aramejský otčenáš (prosinec)

Literatura

Literatura ke kursu:HOŠEK, P., A bohové se vracejí. Proměny náboženství v postmoderní době, Mlýn, Jihlava 2012.VOJTÍŠEK, Z., Encyklopedie náboženských směrů a hnutí v ČR, Portál, Praha 2004.Dingir, religionistický časopis o současné náboženské scéně.

Garant

doc. PhDr. Zdeněk Vojtíšek, Th.D.