Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět O vybraném paragrafu z teologické antropologie K. Bartha (RETK4048)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu RETK4048 - O vybraném paragrafu z teologické antropologie K. Bartha, Evangelická teologická fakulta, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Samostatně pracovat se středně náročným systematicko-theologickým textem.

Sylabus

Distanční kurs.

Literatura

Karl BARTH, Die Kirchliche Dogmatik III/1-4, Zollikon-Zürich 1945-1951 a další vyd.Karl BARTH, Church Dogmatics, vol. III, part. 1-vol. III, part. 4, Edinburgh: T. and T. Clark, 1958-1961 a další vyd. Karl BARTH, Dogmatique, Geneve.Jan ŠTEFAN, Karl Barth a ti druzí. Pět evangelických theologů 20. století, Brno: CDK, 2005.George HUNSINGER, How to Read Karl Barth. The Shape of His Theology, Oxford University Press 1991.

Požadavky

Včasné (nejpozději týden před očekávaným zápočtem) doručení eseje v papírové i elektronické podobě. Pozor: Počítejte s tím, že Vám Váš text může být vrácen k (několikerému) přepracování! Mailovou komunikaci nevidím v tomto kurzu rád. Zápočet bez osobního rozhovoru budu udělovat jen zcela výjimečně.

Garant

prof. Mgr. Jan Štefan, Dr.