Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Vývojové směry v oblasti chemických léčiv (GAF244)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu GAF244 - Vývojové směry v oblasti chemických léčiv, Farmaceutická fakulta Hradec Králové, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu Vývojové směry v oblasti chemických léčiv je usnadnit studentům orientaci v nových, rychle se rozvíjejících farmakodynamických skupinách, kterým z časových a didaktických důvodů nemůže být věnována dostatečná pozornost v základním kurzu Farmaceutické chemie. V rámci předmětu jsou studenti seznamováni i se základními informačními zdroji a vedeni k samostatnému vyhledávání informací a jejich kritické interpretaci. V návaznosti na tento předmět jsou zpracovávány rešeršní diplomové práce.

Sylabus

Vzhledem k tomu, že se jedná o volně volitelný předmět, není sylabus pevně stanoven. Úvodní přednáška je vždy věnována objasnění základních pojmů souvisejících výzkumem a vývojem nových léčiv (R&D) a pokrokům v této oblasti. Další konkrétní témata jsou vybírána s přihlédnutím k aktuálnímu stavu vývoje nových léčiv a podle zájmu studentů.

Literatura

http://www.faf.cuni.cz/studium/magisterske/farmacie/sylaby/kfchkl/Stranky/sylab_farm_vyvojove_smery_chem_leciv.aspx

Požadavky

Samostatná práce s literaturou a vypracování zápočtového referátu. Předmět končí zápočtem.

Garant

doc.RNDr. Veronika Opletalová, Ph.D.