Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Vybrané separační metody (GB178)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu GB178 - Vybrané separační metody, Farmaceutická fakulta Hradec Králové, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je prohloubení a rozšíření teoretických a vybraných experimentálních poznatků z oblasti skupiny zejména chromatografických a elektroforetických separačních metod, které zaujímají významné postavení ve specializované experimentální činnosti zdravotnického bioanalytika v klinických, biochemických, toxikologických a dalších laboratoří při analýze vzorků biologického původu.

Sylabus

Úvod do předmětu: Vybrané separační metody. Modernizace přístrojové techniky na poli separačních metod. Současné trendy ve vývoji kapalinové chromatografie. Nové typy stacionárních fází (monolitické stacionární fáze a jejich uplatnění, mikročásticové stacionární fáze, aj.). Kombinace nových typů kolon a kapalinové chromatografie s hmotností detekcí (HPLC-MS). Sekvenční injekční chromatografie. Ultra Performance Liquid Chromatography - UPLC. Troubleshooting v HPLC. Vývojové trendy v elektroforetických metodách, miniaturizace, elektroforéza na čipu. Nevodná kapilární elektroforéza a její aplikace. Vybrané aplikace kapilární elektroforézy ? separace peptidů a proteinů, chirální separace. On-line ?stacking? techniky v kapilární elektroforéze.

Požadavky

Absolvování praktických cvičení.Písemná zkouška.

Garant

prof. RNDr. Petr Solich, CSc.