Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Technologie syntetických léčiv (GF243)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu GF243 - Technologie syntetických léčiv, Farmaceutická fakulta Hradec Králové, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Předmět Technologie syntetických léčiv poskytuje ucelený soubor znalostí, který umožňuje erudovanou spolupráci farmaceuta s chemikem. Je určen zájemcům o práci ve farmaceutickém výzkumu či ve farmaceutickém průmyslu (při výrobě léčiv).

Sylabus

Úvod, cíl a poslání discipliny Historie a vývoj farmaceutického průmyslu Správná výrobní praxe Základní technická dokumentace ve farmaceutickém průmyslu Základní chemické procesy uplatňující se při laboratorní přípravě, poloprovozní a průmyslové výrobě léčiv. Obecné reakce (oxidace, redukce, kondenzace, adice, polymerace, polykondenzace, izomerizace a přesmykování) Speciální syntetické reakce Vznik vazby C-C Vznik vazby C-H Vznik vazby C-X Vznik vazby C-O Vznik vazby C-N Vznik vazby C-S Praktická cvičení jsou zaměřena na vícestupňové syntézy vybraných léčiv (sulfonamidy, místní anestetika aj.). Součástí cvičení je exkurze do výrobního farmaceutického závodu.

Literatura

Doležal M.: Technologie syntetických léčiv, Praha, Karolinum 1999.

Garant

prof.PharmDr. Martin Doležal, Ph.D.